Bryn 8hónapos.

2011.02.15. 08:08

  Talán lassan nekiállunk az agilitynek. Az első kitűzött határidő a 6hós kor volt, azt gondoltam akkor már el fogom vele kezdeni a kombinációkat, akadályokkal és kúszóval… ez már 2hónapja eltelt:) Most jó úton haladunk a 9 hós kor felé, mikor is az ilyen méretű kutyák nagyjából elérik a végleges testméretűket. Ezek után nagyobb nyugalommal terhelhetőek a kölykök.

   Ezzel kapcsolatban kapok hideget, meleget, de úgy gondolom ezt főleg magunk miatt csinálom. Persze vehető egyfajta példamutatásnak is (bár erre nem én lennék a legalkalmasabb, mert nálam sokkal türelmesebb emberek is vannak), hiszen sokan már a 4 hónapos kölyökkel kombinációkat futnak. Nem mondom, hogy ez rossz, csak annyit, hogy lehet másképp is, illetve ez esetben nagyon oda kell figyelni, hogy más dolgok ne kerüljenek háttérbe... Pl. a szocializáció, a kellő fejlesztés, az engedelmesség, kapcsolatépítés, zsákmányosság, drive építése…

Az első évnek szerintem főleg ezekről kéne szólnia, de különösen az első 6hónapnak. Vannak dolgok ugyanis, amiket később már sokkal nehezebb fejleszteni. Én szeretem a maximumot belefektetni a kutyáimba, és kihozni belőlük a legjobbat, amit a saját tudásom szerint tudok. Ez nyilván korlátozott, de minden nappal, amit velük töltök, tanulok valamit.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://universeofborder.blog.hu/api/trackback/id/tr232662186

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása