EO, BCC, Pupp

2010.08.02. 15:26

Túl az European Openen és a Border Collie Classicon.

Az EO idén Liberecben volt. Ilyen közel még sosem voltunk EO-n, ezért én a magam részéről igen hálás voltam. A verseny maga egy füves atlétikai stadionban került megrendezésre és a lelátókról egyszerre lehetett nézni, mind a 4 pálya történéseit, ami nekem nagyon bejött. A szervezéssel voltak kisebb nagyobb baklövések, gyakran nem volt átlátható a program és, hogy kinek, mikor hol kell lennie. De, ami a legnagyobb gondot okozta az a pályák talaja. Mindenki erről beszél, és ugyan sajnálom a szervezőket, de ez sosem fogja lemosni magáról ez a verseny. Némi masszív esőzés után ugyanis, főként a maxi, egyéni agility pálya talaja mocsárrá változott, de a többi pálya is életveszélyes volt a fű minősége miatt. Az eredetileg gyönyörű és tömött (dísz?) fű az esőzések után csúszóssá vált és egyáltalán nem vezette el a vizet.

Azt hiszem ezek a videók adják vissza legjobban a helyzetet: Katt. Katt.

Dori elég változatosan teljesített, az egyéni futamaink, sajnos tele voltak verő hibákkal, amiket nagyon sajnálok, és nem nagyon tudok mire vélni, talán a körülményekre fogható. Az összetett eredményünk alapján fináléztunk, ami remek érzés volt a dis. ellenére is.

 A Border Collie Classic pedig idén Zalaegerszegen volt. A „legenda” szerint tavaly, mikor Annáék kint jártak Hollandiában a BCC-n, elkottyantották, hogy rendezni kéne egy ilyet Magyarországon is EGYSZER. A következő percben, a hangosbemondóban valaki, bejelentette, hogy 2010-ben Magyarország rendezi a BCC-t, így hát mit volt mit tenni, megrendezték. :) Mégpedig nem is rosszul. Kíváncsi vagyok a visszajelzésekre, de felemelő érzés, hogy Magyarország képes megszervezni egy ekkora versenyt, ahol több száz páros fut. Néhány éve ez szerintem még elképzelhetetlen volt.

Sajnos, mi Dori sérülése miatt a szombatot kihagytuk, de vasárnap sikerült futni egy hibátlan jumpingot és egy egyverős agility futamot, aminek nagyon örülök.

Most pedig várom a híreket a leendő Border Colliemról :)

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://universeofborder.blog.hu/api/trackback/id/tr452193483

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása