Bryn 16hónapos

2011.10.27. 10:25

  A napok, hetek csak úgy rohannak. Már nálam van Bryn első teljesítmény könyve és gőzerővel edzünk, hogy januárban, az első versenyén a maximumot tudjuk nyújtani. Ugyan csak 9-10hónaposan kezdtem vele edzegetni, és komolyabban(heti rendszerességgel) csak kb. 13-14hós kora óta edzünk, szerintem elég jól haladunk. Összeállt a szlalom, alakul a palló és múlthéten elkezdtük a hintát is, ami seperc alatt meglesz, tekintve, hogy Bryn nyilvánvalóan egy zseni. :)

A szlalomja perpill nagyon stabil és gyors. A technikája még nem alakult ki egyértelműen, de elég sokszor egylábazik. A lényeg szerintem, hogy megtalálja a kutya a ritmust, és akkor a technika mindegy is. A 2x2 módszernek köszönhetően, ha nem mozgok vele, akkor is nagyon szépen és gyorsan megy előre, hiszen a tanítás során a labda, mindig a szlalom végében landolt. Ezt tartom a módszer egyik legnagyobb előnyének, ennek köszönhetően bármilyen keresztezést csinálhatok a szlalom előtt, kb észre sem veszi, annyira előre fókuszál. Az egyetlen, amire figyelnem kellett, az pusztán a szlalom utáni keresztezések, de igazán nem nagy kihívás. Persze még csak edzés szituációban van mindez tesztelve, kiderül versenyen, hogy fog működni. Szerencsére Bryn egy elég határozott kutya, szóval remélem, hozni fogja azt a szintet, mint edzésen. Szeretném elkerülni, hogy az legyen, mint Dorival, aki edzésen gyönyörűen megcsinálja a nehéz szlalombemeneteket, vagy zónákat, versenyen azonban, mint akinek átmosták az agyát... :) Szóval ez egy kiemelt dolog számomra.

A másik dolog, amiről lassan elmondhatom, hogy sikeresen megcsináltuk, azok Bryn ugrásai. Nagyon tetszik az ugróstílusa :) ami persze megint csak egy plusz. Ennek a tehetségnek, képességnek igazán akkor van értelme, ha a kutyának megtanítjuk, hogyan tudja felhasználni, pl a szűk fordulásoknál, necces ugrásoknál. Ezen még dolgozunk, párhuzamosan azzal, hogy javítgatom a verőhibáit. Utóbbival egyébként, ha az utolsó két edzést nézem, nagyon jól állunk, szóval bizakodok. És bizakodáson kívül még dolgozunk mindenen, folyamatosan és ésszel és nem keveset, tehát nem unatkozunk mostanában

 A zónáiról egyelőre nem teszek komolyabban említést, de úgy néz ki palánkon megpróbálok összehozni egy runningot. Nem vagyok benne biztos, hogy sikerül, de éveket vártam Brynre, és most van itt az ideje, hogy a terveimnek, álmaimnak neki fussak, most van meg a lehetőség és ezt nem hagyom veszni. Meglátjuk mi sül ki belőle. De beleadom a maximumot, mindig csak a maximumot :)

 Folyt.köv.

A bejegyzés trackback címe:

https://universeofborder.blog.hu/api/trackback/id/tr863333286

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása